KetoCake.bg

Кето торти и десерти без глутен, без захар с минимално

 количество въглехидрати и много полезни мазнини. 

Сурови веган торти и десерти с еритритол или стевия.

Наслаждението е възможно!

Защо кето торти?

Вече няколко години се храня нисковъглехидратно. 

Тази значителна промяна в моите навици доведе и до още нещо различно и необичайно за моето ежедневие. 

Започнах да събирам и изпробвам кето рецепти за сладости. 

Започнах да правя торти и истински да им се наслаждавам. 

Да знам, че може да е странно, уж спазвам ограничителен режим на хранене, в който въглехидратите са възможно най-малко, а правя кето торти.

В моите очи няма нищо странно.

Ако реша да се храня нисковъглехидратно или направо кето само няколко месеца, колкото да осъществя някакви предварително заложени цели е съвсем естествено да спазвам стрикно предписанията. Тогава ядките, семената, млечните са излишни въглехидрати, които забавят процесите на кетоза. 

Да, обаче при положение, че съм избрала това да е стил на живот, неизбежно е да си създам нови традицrи в храненето. Храната освен източник на суровини има важно психологическо, социално и информационно значение за човешкото ни същество като цяло. 

Има значение какво ядем, кой го е приготвил, как ядем, в какво настроение и с каква нагласа го правим. 

Да сме здрави не означава да се отказваме от празниците си, а какво е празник без торта;)

Какво са кето тортите?

Деяна Петрова

Аз съм домашен сладкар и правя вашите торти!

Само по себе си това е оксиморон, защото по своята дефиниция това са абсолютно пронивоположни понятия. 

Кето храненето е ограничителен режим където въглехидратити са възможно най-малко около 5% от дневното меню, а мазнините са с осезаемо надмощие. Така, че ако трябва да се направи някаква бърза асоциация кето -> без въглехидрати, а това значи без захар. 

Думата торта обаче е нещо съвсем различно. Тя е апогея на сладостта. Дали ще бъдат пандишпанови, многолистни или каквито и да са блатовете в повечето случай те се пропиват със захарен сироп, после се прави плънка с много захар, крема също с много захар, а за фондана или целувките въобще няма да споменавам. 

Как да стане тогава?

От какво е добре да се направи тортата така, че да запази всички вкусови наслаждения и в същото време да е възможно най-нисковъглехидратна.

Сега ще ви разкажа, стъпка по стъпка.

Първо ще се фокусирам върху подсладителя. Главната ни цел е възможно най-малко въглехидрати. Затова автоматично отпадат: рафинираната бяла захар, трастиковата захар, кокосовата захар, пчелният мед или кленовият сироп, сока от тапинакуа или от агаве. Разбира се бананите и фурмите са неподходящи. 

Какво остава тогава?

Еритритол, Стевия и различните комбинации от тези два подсладителя. В търговската мрежа може да се намерят храни подсладени с малтинол, но това е изкуствен подсладител и като цяло покачва кръвната захар.

1. Подсладител

Подслаждането в моите кето торти е еритритол или друг интензивен подсладител на основата на стевия или еритритол. Еритритола е натурален подсладител.

2. Брашно

Блатовете са от бадемово или кокосово брашно. Да, тези брашна са кето - френдли, но това не ги лишава автоматично от всякакви въглехидрати. Все пак в бадемовото брашно има 12 грама на 100 въглехидрати ( за сравнение в бялото брашно за същите 100 гр въглехидратите са 71 ).Затова в кето тортите се използват повече яйца и блатовете за торта са по-често пандишпанови.

3. Плънка

Ако декорацията на тортата възбужда визуалната наслада и отправя директни послания. Плънката в тортата възбужда вкусово-интелектуалните рецептори. Комбинацията на различни вкусове и текстури на плънките в тортата създава ярък импулс на любопитство, а след това на удовлетворие и доволство.

Не е случайно, че тортите са кулминацията на всеки празник. Ако в стандартните торти може да има невъобразимо изобилие от вкусове, кето тортите са ограничини от изискването плодовите вкусове да са само от ягоди: ягода, малина, боровинка. Всички плодове с възможно най-малко въглехидрати могат да се използват, но не като преобладаващ продукт.

4. Крем

Ако си мислите, че кремът е само един и няма възможност за творческо комбиниране - малко се лъжете. В Кето тортите обикновенно кремът е на млечна основа: заквасена сметана, течна сметана, извара, крема сирене, маскарпоне, рикота - всички млечни, които са с въглехидрати под 4 гр на 100 са подходящи и се използват в кето тортата. 

Ако искате безмлечен вариант на крема за вашата торта, тогава кокосовата сметана е решението, което ще ви предложа.

 А заварени кремове?

За съжаление няма да са в класическия вариант т.к. всякакви нишестета в кето тортата не са добра идея, но може да се направи вариант на кондензирано кляко с течна или кокосова сметана и да се сгъсти с желатин и агар- агар

Моите торти да домашни. 

За да ги направя използвам изключително естествени съставки с отлично качество. Моите торти не съдържа нищо допълнително, като нездравословни транс мазнини, консерванти или химически оцветители. 

Рецептите са изключително лаконична, така че вкусът на всички продукти да ви доставя истинско удоволствие. В същото време има възможно най-малко калории, което означава, че не трябва да се чувствате виновни за допълнителната лъжичка от тези деликатени и вкусни десерти.

След като решите да си купите торта ще получавате максимален вкус с минимално количество въглехидрати. 

Този избор е подходящ не само за привържениците на кето храненето, но и за тези, които искат да ядат не само сладкиши, но и да се възползват пълноценно от съставките им.

Ядките, които са в основата на сладкишите на KetoCake.bg, са витамини, микроелементи и омега киселини, които са толкова необходими за красива кожа и коса, и стимулират работата на сърдечно -съдовата система.

Кокосовото мляко, с неговите естествени полизахариди, е дълъг въглехидрат, който дава енергия на тялото, вместо да се съхранява в допълнителни сантиметри на талията.

Плодовете - малките ягоди използвани в кремовете и плънките, са естествени антиоксиданти, които ни помагат да запазим младостта и блестящия тен за по -дълго време. Те също са фибри, без които нормалното развитие на микробиома е невъзможно.

Кого може да зарадват кето тортите?

След като решите да си купите торта, вие ще получавате не само ярък вкус и деликатна текстура, естетическо удоволствие от красивата декорация, но и големи ползи за тялото. 

Ако спазвате стриктно строг кето режим, спокойно може да похапнете от моите торти три пъти в седмицата без да се притеснявате, че десерта ще ви извади от кетозата. Ако ви се хапва торта, не е нужда да правите компромис със себе си и своето здраве. 

Кето тортата е подходяща за цялото семейство. Ако не се храните кето, но имате гост на кето. Не е нужно да се притеснявате, че някой от празничната ви трапеза ще остане изолиран или забравен, защото е на по специален за вас хранителен режим. 

Такъв сладък подарък определено ще се хареса както на момиче, което стриктно брои калориите, така и на атлетичен мъж, който се нуждае от протеини. 

Кето тортата по поръчка също ще бъде подходяща за годишнината на любимата ви майка или баба, ако захарта е противопоказана за тях.

Каква торта да избера?

Доверете се на желанията си. Всяка от тортите ми е съобразена да бъде с минимално количество въглехидрати и повече полезни мазнини. 

От каталога можете за изберете както класически торти, така и торти, които са мус или сурови.

Въпреки, че ме затруднява всяка торта да бъде различна реших, че възможността да бъдете творци на своите торти като избирате комбинацията от вкусове е добра идея.

Така като си поръчвате торта можете да избирате от различни опции - големина, вкус на плънката, предпочитани ядки. При поръчката има поле за добавяне на ваши специални предпочитания( забележка ): надпис върху тортата или по-сладък вкус или по-влажни блатове.

Ако моите торти ви харесват, но не спазвате кето режима. Вместо това дисциплинирано броите калории можете да си поръчате нискокалориен вариант на всяка от тортити ми.

Какво има в тортата?- Вие решавате!!!

Как да си купя кето торта?

Целият асортимент на KetoCake.bg е представен в каталога на този уебсайт. Изберете тортата, която харесвате, направете поръчка поне 3 дни преди датата, в която искате да я получите. В рамките на София тортата може да бъде доставена до всеки адрес. Поглезете себе си и близките си с вкусни и полезни сладкиши. 

Как се плаща?

Плащането става единствено и само с виртуалният пост терминал на тази сайт. Поръчката ще въде пусната в ход след пълното изплащане на дължимата сума. Можете да анулирате поръчката си по всяко време преди трите дни необходими за нейното изпълнение. Тогава цялата сума ще ви бъде възстановена.

 Всяка торта се прави ръчно и специално според конкретното желание. Има технологичен процес, който има задължителни етапи и изисква време. Затова отмяна на поръчката през трите дни на производство е невъзможна.